Обученията от Националната стажантска инициатива Оставаме в България“ получиха висока

...
 Обученията от Националната стажантска инициатива Оставаме в България“ получиха висока
Коментари Харесай

80 стажанти завършиха успешно по програмата на Съвета на жените в бизнеса, подкрепена от А1

 Обученията от Националната стажантска самодейност „ Оставаме в България “ получиха висока оценка от 80-те стажанти от компании-членове на Съвета на дамите в бизнеса в България (СЖББ), които се включиха в самодейността, извършена в партньорство с А1. Над 90% от участниците обявиха, че знанията и уменията, добити по време на програмата ще подкрепят бъдещото им професионално развиване. В продължение на месец представители на поколението Z, стажуващи в компании-членове от СЖББ, минаха 5 профилирани професионални образования по обществени умения. Съветите от одобрени експерти в разнообразни области бяха ориентирани да поддържат стажантите при започване на професионалния им път. Те обгърнаха тематики като подготовка и показване на изявление, презентационни умения, ръководство на планове и създаване на персонален бранд в обществените мрежи.

Цветанка Минчева, ръководител на УС на Съвета на дамите в бизнеса в България и основен изпълнителен шеф на Уникредит Булбанк , приветства стажантите по време на закриването на самодейността и им пожела да не престават да надграждат знанията си.

„ Предаването на опит и познания на въодушевените младежи при започване на кариерния им път е задача в поддръжка на бъдещите експерти в света на технологиите и бизнеса. Затова А1 организира многообразни стратегии, с които да подкрепя старта на кариерното им развиване. “, разяснява Миглена Узунова-Цекова, старши шеф „ Човешки запаси “ в А1 България и член на УС на Съвета на дамите в бизнеса в България.

„ Подкрепата ни за националната стажантска самодейност на Съвета на дамите в бизнеса в България е дълготрайна и позитивната противоположна връзка, която получаваме, ни носи наслада и задоволство. Това е явен знак, че вложените време, старания и експертни познания за подготовката ѝ ще допринесат за личностното и кариерно развиване на над 80 младежи, които се включиха в програмата, “ съобщи по време на формалното закриване на самодейността Любомир Иванов, старши управител „ Привличане на гении, образование и развиване “ в A 1 България.

Програмата се организира с поддръжката на А1 за четвърта поредна година, като част от цялостната тактика на софтуерната компания за подкрепяне на кариерния старт и професионалното развиване на младежите. Младежките начинания на А1 обгръщат целогодишна стажантска самодейност, Лятна академия за студенти и възпитаници с характерно показване, партньорства с водещи образователни заведения и други

Националната стажантска самодейност на Съвета на дамите в бизнеса в България е основана за да подкрепя личностното развиване на младежите и да предизвиква стажантите да надграждат насъбраните по време на образованието познания и умения, а тази година се организира нейното осмо издание. Тя дава опция на участниците да се приготвят по-добре за кариерното си развиване. Тази година стажантите, присъединили се в самодейността, се срещнаха персонално и с одобрени експерти от водещи български и интернационалните компании-членове на Съвета, и научиха повече за някои от значимите планове, по които те работят. В рамките на самодейността участниците се включиха и в доброволческа активност. До момента общо над 10 000 представители на поколението Z са стажували в компаниите-членки на СЖББ. Повече от една четвърт от тях са траяли кариерата си на непрекъсната позиция в компанията, в която са стажували.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР